برای ما مردمان که زندگی در فضای صلح و آرامش خواب است و خیال، می شود کمی از صلح و آرامش بگویید. صلح و آرامش چست؟ مزه صلح چگونه است؟ شاد زیستن چیست؟ راه های رسیدن به شادمانی کدامها اند؟ زیستن در فضای صلح و آرامش چه لذت دارد؟ میشود …
ادامه »نمط المخطط الزمني
می, 2022
مارس, 2022
-
21 مارس
نوروز ۱۴۰۱
جشن نوروز زیباترین و پرشکوه ترین جشنی است که در سرزمین های مختلف برای استقبال از بهار، زنده شدن دوباره طبیعت و به شکرانه عبور از سختی های زمستان تجلیل میگردد. نوروز برای مردم این سرزمینها پیامآور روزهای نو، انگیزه نو، مسیری نو، زندگی نو و فرصت نو میباشد؛ اما …
ادامه » -
4 مارس
در میانۀ پارک
مرد اینسو و زن آنسوی میز نشسته. ساعت دوازدۀ چاشت است. مرد، مثل همیشه، با خود غذای خودپخته نیاورده. بکس خود را باز میکند و از درون آن یک ساندویچ و بوتل آب را که چند لحظه پیش خریده، بیرون میکشد و هر دو را روی میز میگذارد. زن از …
ادامه »
دسامبر, 2021
-
22 دسامبر
«رضا براهني: از 1314 تا هميشه»
«آيا تو يک نفری ؟يا مجموعه نفراتی؟يا ترکيبی از اشارههای سراسر تصادفی از چهرههای عزيزی هستی که میشناختهام؟يادم نيست؟آيا تو کودکی من هستی؟يا پيریام؟من اگر زن بودمآيا تو میشدم ؟ امروزاز تخت سينهام، دستی، دريچه مخفی را آهسته باز کرددر من، تو را بيدار کردند ای کاش در من هميشه …
ادامه » -
10 دسامبر
برنامهی روزمره یا تمرین؟
لازم نیست هر روز ساعت ۵ صبح بیدار شوید، اما احتیاج به ساختن برخی عناصر سازنده برای زندگی خود دارید. در جهانی که همهچیز غیرقطعی است، جایی که اوضاع به سرعت در حال تغییر است، جایی که هرج و مرج حاکم است، چیزی که به آن نیاز داریم ساده است. …
ادامه »
نوامبر, 2021
-
30 نوامبر
به کودکان چی میگویم؟
شما یک فرزند باهوش دارید و می خواهید او موفق شود. باید به او بگویید چقدر باهوش است، درست است؟ این چیزی است که 85 درصد از والدین در پاسخ به سروی دویک (کارول دویک، روانشناس امریکایی) گفتند. تحقیقات او روی دانش آموزان صنف پنجم چیز دیگری را نشان می …
ادامه » -
29 نوامبر
وجدانِ بيدار: واسيلي گروسمان
خوشا به حال کسی که به مشورت شریران نرود و به راه گناهکاران نایستد، و در مجلس استهزاکنندگان ننشیند؛ -مزامير 1 : 1 واسيلي گروسمان در زمرهء پرسشگر ترين و تيزهوش ترين نويسنده هايي است كه مي شناسم. در سال چهل و سه و اندكي بعد از رهايي اُكراين توسط …
ادامه »
جولای, 2021
-
18 جولای
من در تکاپوی مفهوم گمشده
آخر هفتهی به شدت درگیر روزمرهگیهای زندگی، داشتم فکر میکردم که برای رهایی از خستهگی روزهای دلگیر هفته سپری شده چه باید کنم، چون میخواستم اینکه آن هفته چگونه سپری شده و چه اتفاقات افتاده است، فراموش گردد. آدم نیاز دارد یک روز را هم که شده برای خودش باشد …
ادامه » -
10 جولای
نگاهی به کتاب «بیمعنایی، رهاشدهگی و متن»، اثر دکتر نورمحمّد نورنیا
(متن سخنان صالحمحمّد خلیق در همایش روگشایی و نقد آن اثر) نخست از همه چاپ و نشر و روگشایی کتاب ارزشمند «بیمعنایی، رهاشدهگی و متن» (خوانشهایی برای گفتمان نقد و نقد ادبی در افغانستان)، اثر دکتر نورمحمّد نورنیا، را به جامعۀ علمی و فرهنگی بلخ و کشور و حضار گرامی …
ادامه »
ژوئن, 2021
-
27 ژوئن
بحران پسا مهاجرت
به قول صایب تبریزی: جگر شیر نداری سفر عشق مکن ـــــــــــ سبزه تیغ درین ره ز کمر می گذرد مهاجرت امر معمول بین انسانهاست. انسانها به دلایل مختلف کشورهای شان را ترک مینمایند و به کشورهای دیگر مهاجرت مینمایند. مهاجرت پروسه وقت گیر و طولانی است و به سادگی اتفاق …
ادامه »