کتاب خودت باشد دختر را خانم ریچل هالیس به رشتهی تحریر در آورده و مترجم این کتاب جذاب خانم هدیه جامعی میباشد. خودت باشد دختر سه بخش زندگی ریچل را به معرفی میگیرد؛ کودکی، نو جوانی و زندگی بعد از ازدواج. هدف اصلی این کتاب تشویق نمودن زنان و دختران است که خود را با شمایل و ظواهر که دارند، یعنی آنچه که هستند بپذیرند و برای پیشرفت خود هیچگاه دست از تلاش برندارند و برای یادگیری هیچگاه ناوقت نیست. نویسنده همچنان اظهار میدارد که این فقط خود شما هستید که کشتی شکسته زندگی و شغلتان را میتوانید به سواحل پیشرفت برسانید و هیچکس غیر از خود شما در این راستا مسوول نیست و هیچ قهرمانی وجود ندارد که بیاید و زندگی شما را به طرف پیشرفت و خوشبختی هدایت کند، اِلا خود تان.
کتاب خودت باش دختر محتوای انگیزیشی دارد که در بیست فصل به رشتهی تحریر در آمده و سرفصل هر فصل در برگیرندهی دروغی است که ما سالهاست بار آن را بالای شانه هایمان داریم و آنها را همه جا با خود حمل میکنیم. نویسندهی کتاب خودت باش دختر زنی است که خودش بعد از شکستهای پی در پی خود را ساخته است و این خود ساختن و موفقیت را وی به سادگی بهدست نیاورده بلکه بعد از هر شکست، وی قویتر از قبل به پا خاسته و به دنبال اهدافش راه افتاده و سختتر از قبل تلاش نموده است.
ریچل از دوران طفولیت سختی که مملو از مشکلات بوده پرده بر میدارد، در مورد پدری که میخواسته خوب باشد ولی هیچگاه نتوانسته برای فرزندانش پدری کند مینویسد، وی در مورد کشمکش ها و جنجال های خانوادگیاش مینویسد، و بالاخره با اشک و دلتنگی از خودکشی برادرش یاد میکند. وی مینویسد که خودکشی برادرش برای وی تلنگری بوده که روی پای خود بایستد و به دنبال زندگی بهتری شهرش را ترک کند، وی میگوید اگر فضای زندگی شان خوبتر از آنچه که شاهدش بود، میبود شاید برادرش دست به خودکشی نمیزد. ریچل همچنان شجاعانه در مورد کشمکش های رابطه عاطفیاش با همسرش در موقع قبل از ازدواج مینویسد، وی بیان میدارد که چگونه برای Dave اذهان داشته که وی سزاوار برخورد مناسبتر و بهتر از آنچه وی تا به حال به ریچل روا داشته، میباشد. وی در مورد این مسله بیان میدارد که: «گاهی اوقات تصمیم به تمام کردن یک رابطه، حتی اگر به قیمت شکسته شدن قلب تان شود، بزرگترین لطف در حق خودتان است.»
نویسندهی این کتاب به تمام معنی زنی پرانرژی، مثبت اندیش مثبت نگر و موفق است، ولی این بدان معنا نیست که وی هیچگاه شکست نخورده و سختی نکشیده. وی بیان میدارد که بعد از هر شکست مجددآ قویتر از قبل به پا خاسته و سرسختانه برای رسیدن به اهدافش جنگیده است. ریچل دراین کتاب خواننده را همواره ترغیب مینماید که: رویاهای که دارید احمقانه نیستند و از رویاهایتان دست نکشید. وی خواننده را متوجه میسازد که اجازه ندهید نظر دیگران در مورد شما ارزشتان را تعیین کند و شما برای کوچک بودن آفریده نشدهاید. در عین حال خودت باش دختر کتابی است که برای زنان نوشته شده است، یا به زبان ساده، کتابِ زنانه میباشد و به خواننده یاد آوری میکند که نظام مردسالار در تمام دنیا وجود دارد، حتی در امریکا و این نظام باعث میگردد افکار زاید باعث عقب رانی زنان در بخش های مختلف زندگیِ شغلی، پیشرف و زندگی اجتماعی گردد.
این کتاب در تمام بیست فصل آن خواننده را تشویق میکند که افکار بازدارنده را از خود دور کرده و خود را از آنها رهایی بخشد و مسوولیت و در عین حال مدیریت تمام کارها و زندگی خود را به دست بگیرد. به نظر نویسندهِ خودت باش دختر برای یک زن آرامش روحی یکی از مهمترین مسایل برای موفقیت و داشتن خانواده سالم است، لذا یک زن اولتر از همه مسوولیت دارد که به آرامش روحی برسد تا بعدا این آرامش را به فرزندان و خانوادهی خود منتقل نماید. کتاب خودت باش دختر، انگیزیشی است و یکی از برجستگیهای آن بیان مشکلاتی است که خود نویسنده آنها را از سر گذشتانده و لمس نموده است و بعدآ در آخر هر فصل در مورد راههای حل تذکر داده که همین نکته باعث تفاوت بارز بین این کتاب و دیگر کتابهای انگیزشی میشود.
نویسنده مسیر و روندی که او را به موفقیت رسانیده است، شرح میدهد؛ مسیر اول اینکه بهانه های که مانع پیشرفت یک زن میشود، باید دور ریخته شود، این بهانه ها در بیست فصل به عنوان سرفصل در کتاب آمده است. مسیر دوم رفتار های مناسب، اقدامات بجا و برخوردهای متناسب به شرایط و سنجیده شده که سبب میگردد تا زنان به موفقیت برسند و بالاخره مسیر سوم این است که زنان مهارت های جدید را به خاطر رسیدن به موفقیت باید بیاموزند و سلسله ظرفیت های شان را تقویت ببخشند و این همه زمانی امکان پذیر است که ما موانع را دور بریزیم و سکان زندگی خود را به دست بگیریم. ریچل یک زن است، نویسنده است، کار آفرین است، بلاگر است، مسوول رسانه است و در عین حال ورزشکار و مادر چهار فرزند است که آشپزی میکند و در این حال زن موفق است. وی معتقد است که راز موفقیت وی در پذیرش واقعیاتی است که در زندگی روزمره مان اتفاق میافتد و ما اکثر اوقات به خود مان در مورد این واقعیت ها دروغ میگویم و زندگی خود را درهم میریزیم. این کتاب در عین حال که انگیزشی است شامل خاطرات نویسنده هم میشود، طوری که وی در هر فصل از خاطرات زندگی اش میگوید که به عنوان یک زن با چه مشکلاتی مقابله کرده است تا به موفقیت امروز دست یابد.
نویسنده کتاب خودت باش دختر معتقد است که هرچه سختی بکشی به همان اندازه مقاوم، قوی و سختتر میشوی، وی همچنان تاکید میکند که کار امروز را باید به فردا واگذار نکنید. یکی از مسایل عمدهی را که نویسنده در این کتاب نگاشته این است که از قضاوت کردن دیگران دست بکشیم، مخصوصا خطاب به زنان میگوید، لطف نموده هیچگاه همدیگر را قضاوت نکنید، چون هیچگاه در مسیر زندگی کسانی را که قضاوت مینماییم نبودهایم تا بدانیم با چه چالش ها و مشکلاتی روبرو هستند و میجنگند که باعث میگردد اعمالی انجام دهند که با ارزشها و معیار های ما همخوانی ندارد و ما به خود اجازه میدهیم تا آنها را قضاوت نماییم. کتاب خودت باش دختر برای رشد و پیشرفت نوشته شده و اگر مایل باشید شدیدآ مطالعه این کتاب را برایتان پیشنهاد مینمایم. زنان و دختران عزیز، به قدرت توانایی خود شک نکنید و دیگران را نیز اجازهی چنین کاری را ندهید.